Boeken top 3 – November 2017

Na de vorige boeken top 3  kreeg ik heel veel tips voor goede boeken. Dank jullie wel! Daardoor heb ik weer heel wat fijne boeken gelezen. Vandaag deel ik met jullie mijn top 3 van de afgelopen 2 maanden.

1. De dag dat ik doodging – Tania Bongers

9200000021001206

Het aangrijpende relaas van een jonge vrouw die tijdens haar zwangerschap ontdekt dat ze baarmoederhalskanker heeft. De reactie van de artsen is eenduidig: checken of er geen uitzaaiingen zijn, de baby aborteren en de baarmoeder met de tumor verwijderen, alleen dan heeft ze een overlevingskans. Maar Tania denkt er niet over om abortus te plegen. Vóór alles zal ze proberen
het kindje te laten overleven.

De dag dat ik doodging is een prachtig, maar heftig boek over een dappere vrouw die vecht voor het leven van haar kind. Als je zwanger bent zou ik dit boek even laten liggen tot na de bevalling ;).

Helaas voor de schrijfster is het een waargebeurd verhaal, wat het verhaal nóg aangrijpender maakt. De keuzes die zij moet maken en de gevolgen die die keuzes hebben gun je niemand. Toch heb ik maar één keer een traantje weg hoeven pinken. Tania is zo lekker nuchter en vol humor, dat het boek niet heel zwaar is om te lezen. Haar verhaal bewijst maar weer dat je altijd je hart moet volgen. Ik vond dit een ontzettend goed boek en heb heel veel respect voor de schrijfster.

2. The hate you give – Angie Thomas

TheHateYouGive

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Sorry, deze top 3 bestaat vooral uit heftige boeken. Ook dit verhaal is zeer aangrijpend. Helaas is het ook heel actueel en dat maakt me best een beetje boos. Dat dit soort dingen nog steeds gebeuren in deze wereld, ongelooflijk. The hate you give is een emotioneel maar sterk boek dat je een andere kijk op de wereld geeft. Ik zou iedereen aanraden dit boek te lezen. Vaak horen we dit soort berichten over racisme op het nieuws, maar blijft het een ver van je bed show. Dit boek laat je voelen alsof je er middenin zit.

3. Als ik blijf – Gayle Forman

Als ik blijf

Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire rockband. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar wanneer Mia met haar ouders en broertje een dagje uitgaat, gebeurt er iets waardoor haar leven in één klap verandert…

Als ik blijf is zo’n boek dat je niet weg wilt leggen en in één keer uitleest (als je daar de tijd voor hebt :-)). Het is een mooi verhaal en je leeft al snel mee met de personages. De verhaallijn zet je aan het denken en bevat scènes die zo emotioneel en sfeervol zijn dat je ze niet snel zult vergeten.  Er is ook een film gemaakt van dit boek. Ik twijfel nog of ik deze wil gaan kijken aangezien ik in verschillende reviews lees dat het boek vele malen beter is. Iemand ervaring?

Tips?

Ik heb nog een hele lijst met ongelezen boeken op mijn e-reader staan, maar ik sta altijd open voor nieuwe tips (het liefst beschikbaar via Kobo Plus)! Ik vind het namelijk nóg leuker om boeken te lezen waarvan ik weet dat de tipgever ook van dat boek heeft genoten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s