Boeken top 3 – Augustus 2017

In mei kocht ik van mijn verjaardagsgeld een e-reader. Iets wat ik echt al veel eerder had moeten doen! Sinds dat moment lees ik zo’n 8 tot 10 boeken per maand en ik vind het heerlijk! Ik lees iedere dag, al is het soms maar een half uurtje. Omdat ik nu zoveel lees heb ik een Kobo Plus e-book abonnement afgesloten waarbij ik onbeperkt boeken kan lezen. Het leuke hieraan is dat je ook boeken leest die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen. Vanaf nu zal ik eens in de zoveel tijd mijn top 3 favoriete boeken van de afgelopen periode moet jullie delen. In deze blogpost deel ik mijn top 3 van de maand augustus.

1 – Lion

Boek 1

Met stip op nummer 1 staat Lion (Mijn lange weg naar huis) van Saroo Brierley. Het verhaal gaat over een vijfjarig jongetje uit India dat op een station, vlakbij zijn woonplaats, zijn broer kwijtraakt. Om hem te zoeken stapt hij in een trein maar raakt per ongeluk opgesloten. Na een lange treinrit komt hij uit in Calcutta. Zonder zijn familie en zonder te weten hoe het dorp heet waar hij vandaan komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit. Wanneer Saroo bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat hij met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden.

Ik vond het een ontzettend aangrijpend en ontroerend verhaal waardoor ik het boek echt niet weg kon leggen. Na het lezen van het boek hebben we de film gekeken. Ook dit is een echte aanrader!

2 – Magnus

Boek 2Op nummer 2 staat Magnus van Arjen Lubach. Het boek gaat over een jonge toneelschrijver, Merlijn Kaiser. Merlijn voelt zich niet meer thuis in Amsterdam: zijn hart is gebroken nadat zijn grote liefde Caro hem heeft verlaten en het contact met zijn vrienden is verwaterd. Wanneer hij hoort dat er in een Zweeds pretpark vreemde uitgaven worden gedaan met zijn creditcard, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Tijdens de road trip door Zweden doet Merlijn een bizarre ontdekking. Het blijkt dat hij zijn eigen verleden opnieuw moet leren
kennen.

Om eerlijk te zijn moest ik er in het begin wel een beetje inkomen, maar toch bleef ik lezen omdat Arjen zo’n lekkere schrijfstijl heeft. Ik heb vaak moeten lachen en het is gewoon een boek dat heel erg lekker wegleest.

3 – Je ogen verraden je

Boek 3Je ogen verraden je van Steven van der Hoeven is een indringend, waar gebeurd verhaal over een jongen die jaren lang seksueel misbruikt wordt door zijn voetbaltrainer. Hij wordt er op een slinkse manier ingeluisd.

Ik huil niet vaak bij films of boeken, maar bij dit boek heb ik het niet droog kunnen houden. Wat een heftig en indrukwekkend verhaal. Ik vind het erg knap hoe Steven dit onder woorden heeft weten te brengen en ik heb heel veel respect voor de schrijver en tevens het slachtoffer.

Tips?

IMG_2089Heb jij een boek gelezen waarvan je vindt dat ik deze ook echt moet lezen? Laat het me dan weten in de reacties of via één van mijn social media kanalen en wie weet staat deze dan wel in de volgende top 3!

Fijne zondag!

 

Een gedachte over “Boeken top 3 – Augustus 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s