Fygo’s favorieten – Speelgoed

Nu Fygo 2 jaar oud is begint hij steeds bewuster met speelgoed te spelen, zo leuk om te zien!
In deze blogpost deel ik met jullie zijn favoriete speelgoed van dit moment!

Duplo

Duplo staat echt op nummer 1. Al vanaf zijn 1e verjaardag hadden we Duplo in huis, maar hij deed er eigenlijk weinig mee. Sinds een paar maanden is dat volledig omgeslagen en wil hij meerdere keren per dag ‘Toren bouwen’. Hij maakt de mooiste creaties. Echt helemaal alleen spelen lukt alleen nog niet zo lang, meestal roept ie na een paar minuten ‘Mama ook toren bouwen!’. Maar stiekem vind ik het ook best leuk om elke keer weer een ander kunstwerk van Duplo te maken en gezellig samen met Fygo bezig te zijn 😊.

Auto’s

Naast Duplo blijven auto’s zijn favoriete speelgoed. Groot, klein, pull-back, met geluid, zonder geluid, het maakt niet uit of hij wordt er blij van. Voor zijn 2e verjaardag heeft hij de way-to-play autobaan gekregen, wat een tof speelgoed! Het is een flexibele autobaan die heel makkelijk schoon te maken is. Je kunt er dus de leukste routes mee maken. Over een ‘brug’, op het strand, in het bos, de trap op, etc. Het leuke aan deze autobaan is, is dat hij oneindig uit te breiden is. We weten dus al wat we dit jaar aan Sinterklaas kunnen vragen 😉.

Ballen

Jeej! Fygo houdt van voetballen! Hier is Hilbert maar al te blij mee! Als het mooi weer is en we gaan naar buiten wordt er altijd wel even gevoetbald. Fygo voetbalt met alle soort ballen in allerlei formaten. Als je vraag of hij de bal wil gooien krijg je als antwoord ‘Nee, voetballen!’.

Wobbel

Als laatste de Wobbel. Deze kreeg Fygo van Hilbert en mij voor zijn 2e verjaardag. Net als vorig jaar (toen kozen we voor een Wishbone Bike) hebben we een cadeau uitgezocht dat langere tijd mee kan. De Wobbel is in principe voor alle leeftijden te gebruiken (ja, ook ik vermaak me er prima mee! 😉) en stimuleert balans, evenwicht én creativiteit. Je kunt hem gebruiken als schommel, glijbaan, brug, tunnel, opstapje, hut, racebaan, loungestoel en ga zo maar door. Fygo vindt hem vooralsnog vooral als glijbaan en schommel heel erg leuk, maar laat er ook al af en toe ballen af rollen en auto’s over racen. Als we samen met de autobaan of trein aan het spelen zijn wordt hij als tunnel of brug gebruikt. Dit laatste gebeurt vooral als ik het zelf voorstel, dus die creativiteit moet bij hem nog een beetje komen!

Overige

Naast bovenstaand speelgoed speelt Fygo ook regelmatig met zijn keukentje en alle bijbehorende accessoires. Ook zijn dieren (knuffels en speelgoeddieren) erg interessant en haalt hij weer steeds vaker zijn puzzels tevoorschijn. Aangezien hij die allemaal binnen een paar seconde af heeft, wordt het denk ik tijd om wat meer ingewikkelde puzzels aan te gaan schaffen! 😊

Wat is het favoriete speelgoed van jullie kindjes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s