Fygo’s ritme – 2 jaar

In de vorige blogpost over Fygo’s ritme was hij 1,5 jaar oud. Inmiddels zijn we een half jaar verder en laat ik jullie zien wat er ondertussen is veranderd. Lezen jullie mee?

Ochtend

Helaas lijkt Fygo inmiddels iets minder slaap nodig te hebben en wordt hij tegenwoordig tussen 07.00 uur en 08.00 uur wakker. Vaak is dit gelukkig in het weekend eerder 08.00 uur dan 07.00 uur en soms zelfs iets later. Na het opstaan wassen we hem en smeren hem goed in met een zalf of crème tegen zijn eczeem.

Wanneer meneer weer fris en fruitig is, eten we ons ontbijt: Brinta of havermout met banaan en blauwe bessen.

IMG_6342

Tussen 10.00 uur en 10.30 uur krijgt hij zijn fruithap en vaak gaan we daarna even de deur uit voor een boodschap, een wandeling naar het park/de kinderboerderij/de speeltuin of een bezoekje aan familie of vrienden.

Middag

 

 

Rond 12.30 uur / 13.00 uur gaan we lunchen en krijgt Fygo 2 of 3 broodjes. Eerder sneed ik deze altijd nog voor hem in stukken, maar tegenwoordig vouw ik een boterham dubbel en snijd hem dan 1 keer door. Hij eet zijn brood nu dus niet meer met een vork, maar gewoon met zijn handen. Dit gaat gelukkig heel goed en hij snapt zelfs dat hij zijn avondeten dan wel met een vork (of lepel) moet eten :-). Voorafgaand aan zijn broodjes drinkt hij een kopje thee of een verse smoothie.

 

 

Na de lunch spelen we nog even gezellig samen en daarna gaat hij (rond 13.30 uur) naar bed. In de vorige blogpost schreef ik dat Fygo voor zijn middagslaapje nog een flesje geitenmelk kreeg en ik dat moment zo fijn vond. Toen Fygo 20 maanden oud was zijn we eigenlijk al gestopt met deze fles. Hij heeft nu helemaal geen fles meer, dus die liggen nu lekker te verstoffen op zolder!

IMG_6539

Meestal wordt Fygo tussen 15.00 uur en 15.30 uur weer wakker (iets eerder dan een half jaar geleden) en eten we nog een stuk fruit of wat snoepgroenten (of als het erg warm is een heerlijk gezond zelfgemaakt ijsje!). Afhankelijk van het weer, de planning voor de rest van de dag én Fygo’s humeur gaan we óf nog even de deur uit óf we blijven lekker in en om het huis spelen/knutselen/boekjes lezen.

Avond

IMG_6259

Gemiddeld eten we op dagen dat we met z’n drieën eten tussen 17.30 en 18.00 uur. De laatste tijd wordt Fygo helaas steeds kieskeuriger en laat dan ook het grootste deel van zijn eten regelmatig staan. Ik heb me altijd voorgenomen nooit een strijd van het eten te maken, maar als ik meerdere dagen achter elkaar een bord vol eten weg moet gooien vind ik het erg moeilijk om voet bij stuk te houden. Toch merk ik dat het averechts werkt en de sfeer er niet beter op wordt als ik hem toch probeer te laten eten. Dan maar wat vaker zijn lievelingseten voorschotelen (nasi, (groente)/vlees/aardappeltjes en macaroni :)). Een beetje volle kwark als toetje gaat er gelukkig altijd wel in!

IMG_4924

Rond 19.30 uur gaat Fygo naar bed. Dit ritueel is nog altijd hetzelfde: luier verschonen, tanden poetsen, voorlezen, nog even knuffelen, muziekmobieltje aan en dan slapen.

1,5 jaar versus 2 jaar

In de tussentijd is er niet erg veel veranderd, behalve dat hij nu iets korter slaapt (een keer een middagslaapje overslaan gaat over het algemeen prima en ook in het weekend gaat hij wat gemakkelijker iets later naar bed als dat zo uitkomt). Daarnaast krijgt Fygo nu helemaal geen fles meer én is hij van zijn speen af!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s