TBT – Week 21

De maand mei zit er weer bijna op dus deze week blikken we terug op de laatste (volledige) week van deze maand! Afgelopen donderdag was het Hemelvaart, waardoor ik deze week maar 2 dagen hoefde te werken, wat een luxe!

Zondag

Mijn moeder paste gisteren op Fygo, want Hilbert had voor mijn verjaardag nog een verrassing in petto! We gingen naar The Lion King! Wauw! Wat een cadeau en wat heb ik genoten van de show! Omdat we pas laat weer in Zwolle waren bleef mijn moeder bij ons slapen. Vandaag ontbijten we dus samen en daarna brengt ze me met de auto naar Arnhem (dat is op haar route).

Ik heb afgesproken bij een vriendin in haar leuke huisje en daarna gaan we met wat vrienden picknicken in het Sonsbeekpark! Het is heerlijk weer, we hebben een berg vol eten en het is reuze gezellig! ’s Avonds ga ik weer met de trein terug naar Zwolle.

 Maandag

Vandaag gaan Hilbert en ik allebei naar het werk en breng ik Fygo weer naar de opvang. Aangezien ik deze week maar twee dagen werk en daarom wat vooruit wil werken heb ik genoeg te doen vandaag. Tijd voor een lunchwandeling is er natuurlijk altijd. Op het bedrijventerrein waar ik werk werkt toevallig ook een vriendin van mij. Meestal gaan we de eerste donderdag van de maand samen wandelen, maar omdat het vandaag zo’n lekker weer is en de collega waarmee ik normaal wandel er niet is, besluiten we voor een bonuswandeling te gaan!

 Dinsdag

De tweede en laatste dag werken voor mij deze week. Ik heb dus bijna weekend! 😀 Het is een drukke dag, maar gelukkig heb ik alles af kunnen ronden wat ik af wilde hebben. Met af en toe een gezellige foto van het thuisfront kom ik de dag wel door! ’s Avonds mag ik weer lekker dansen! Rond 21.30 ben ik thuis, spring ik onder de douche en kruip vervolgens met een boek op de bank. Ik heb een goed voornemen bedacht om ’s avonds minder de televisie aan te zetten en meer boeken te lezen. Ik ben benieuwd hoelang ik dat volhoud 🙂 (inmiddels al ruim een week!).

 Woensdag

Weekend! ;). Fygo is de laatste tijd (voor zijn doen) vroeg wakker dus om 07.00 uur begint zijn spelletje ‘Hoe vaak zal ik vandaag ‘mama’ moeten roepen voordat ze eindelijk komt!?’. Dat was best lang, want ik ging eerst even uitgebreid douchen en ontbijten. Ha! Na mijn ontbijt haal ik Fygo uit bed en geef ik hem zijn pap. Nadat hij om 10.00 uur ook zijn fruit heeft gehad lopen we naar de Assendorperstraat (een gezellige straat hier in Zwolle). Ik moet nog even iets afgeven bij een vriendin die daar woont en daarna doen we wat boodschappen bij de Action, de Jumbo en de Primera!

Als we weer thuis zijn speelt Fygo nog heel even in de tuin en daarna gaan we ijsjes maken (met de vormpjes die we vanmorgen bij de Action hebben gekocht)! Als die in de vriezer zitten starten we met een thee-proeverijtje! Pickwick heeft een nieuwe kinderthee in het assortiment en wij mogen alle drie de smaakjes testen! Volgende week komt de review hiervan online.

Rond 13.00 uur gaat Fygo naar bed en werk ik even wat wasjes weg, ga met de stofzuiger door het huis en ruim wat troep op. Na zijn slaapje ‘werken’ we nog een tijdje in de tuin en lezen we samen een aantal boekjes. ’s Avonds gaat Hilbert voetbal (Ajax) kijken in de kroeg en kruip ik achter mijn laptop om wat blogposts te schrijven. Wanneer ik klaar ben lees ik ‘Het meisje in de trein’ uit en start ik met ‘Judas’ op mijn nieuwe e-reader!

Donderdag

Het is Hemelvaart, dus we zijn vandaag alle drie vrij, hoera! ’s Ochtends gaan we naar de Koperen Ezel in Epe, een grote kinderboerderij met speeltuin op een klein half uurtje rijden van Zwolle vandaan. Het was een succes! Het is zo cliché, maar echt.. als je je kind zo ziet genieten en plezier ziet maken ben je als ouder ook gewoon gelukkig.

Na de lunch rijden we weer naar huis en gaat Fygo op bed. Ik doe een poging tot het schoonmaken van onze tuinmeubels. Die hebben de hele winter buiten gestaan en we zijn er nog niet aan toe gekomen deze weer te fatsoeneren, oeps! Als ik klaar ben ga ik nog even lekker lezen in de tuin.

Als Fygo wakker is eten we een zelfgemaakt ijsje en ze zijn echt heel erg lekker! De ingrediënten van het ijsje zijn vers geperst sinaasappelsap, banaan en limoensap. Ik heb al deze ingrediënten in de blender gedaan en vervolgens in de vormpjes gegoten. Een nachtje in de vriezer en smuller maar! yum!

Na het avondeten gaan we nog even een blokje om. Als we thuis zijn gaat Fygo in bad en naar bed. Het is nog lekker buiten dus ik werk in de tuin deze blogpost bij en haal daarna de e-reader weer tevoorschijn. Het lezen gaat goed deze week! 😀

Vrijdag

Hilbert moet vandaag weer aan het werk en Fygo en ik zijn nog lekker een extra dagje vrij. Omdat we vanavond visite krijgen hebben we nog wat boodschappen nodig en lopen we dus weer naar de Jumbo. Nadat de buit binnen is gaan we via het park en de kinderboerderij weer terug naar huis, daar spelen we tot Fygo’s slaapje lekker in de tuin.

Als Fygo na het avondeten weer op bed ligt, lees ik verder in mijn boek en rond 20.00 uur komen mijn zwager en schoonzus op visite. Het is lang geleden dat we zonder kids hebben afgesproken, stiekem is dat ook wel eens lekker!

Zaterdag

Vandaag is een lekker aanrommeldagje en hangen we vooral in en om het huis. ’s Avonds gaan we op de fiets naar vrienden om gezellig te barbecuen. Zij wonen een klein half uurtje fietsen bij ons vandaan dus dat is een heerlijk ritje met dit weer (nouja, vooral de terugweg dan.. de heenweg was met 31 graden nog wel erg warm!).

Komende week

Wanneer deze blogpost online komt is het zondag. Het is nog steeds heerlijk weer dus vanmiddag ga ik even lekker met wat vriendinnen het park in. Komende week is het weer een normale week en werk ik gewoon weer vier dagen. Volgend weekend is het Pinksteren en staan er al weer een aantal dingen in de agenda, waaronder een familiedag in (de omgeving van) Wageningen. Verder beslissen we dan even wat we allemaal wel en niet gaan doen. Vanaf nu tot aan augustus is ieder weekend alweer behoorlijk volgepland, dus wat rustmomentjes inplannen waar het kan is (zeker voor mij!) wel zo verstandig.

Een fijne week allemaal!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s