Lifehack – Maak je iPhone, iPad of iPod kidsproof!

Oh wat kan het soms fijn zijn om je kindje even je telefoon, iPod of iPad te geven met daarop een spelletje of filmpje. Tot een maand geleden maakte ik me er ook regelmatig schuldig aan want Fygo laat mij thuis geen seconde mijn eigen ding doen. Aangezien ik soms ook heel even rustig een kopje thee wil drinken of ongestoord naar het toilet wil gaan is zo’n afleidingsmethode ontzettend handig! Gelukkig zijn de temperaturen inmiddels wat omhoog gegaan en is Fygo heel veel buiten te vinden. Stiekem ben ik dan ook heel trots dat hij al een dikke maand geen scherm meer voor zijn neus heeft gehad! Geen televisie, geen iPad, geen telefoon, niks!

Ik weet nog wel dat toen ik hem nog wel regelmatig achter de iPad of mijn telefoon zette, dat dit niet altijd goed ging. Voor ik me om kon draaien had Fygo al weer op de home-knop gedrukt en was zijn filmpje of spelletje weg. Natuurlijk begon hij dan te brullen omdat hij hem niet terug kon vinden. Daarnaast was ik altijd bang dat hij per ongeluk iemand zou bellen of bijvoorbeeld al mijn foto’s of apps zou wissen.

Gelukkig ontdekte ik een tijdje geleden de functie Begeleide toegang. Aangezien ik er na wat rondvragen achter kwam dat er nog maar weinig ouders van het bestaan van deze functie afwisten, deel ik deze lifehack graag met jullie!

Met de optie Begeleide toegang kun je ervoor zorgen dat als er een app open staat, je hier niet meer uit kunt tenzij je een toegangscode invoert (of gebruik maakt van Touch ID).

Begeleide toegang instellen

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies voor de optie Algemeen
  3. Klik op Toegankelijkheid
  4. Scroll naar beneden tot aan Begeleide toegang
  5. Zet de optie Begeleide toegang aan
  6. Stel een toegangscode in via Toegangscode-instellingen
  7. Ga terug naar je beginscherm door om de home-knop te drukken

Begeleide toegang gebruiken

  1. Open de gewenste app
  2. Druk 3x snel achter elkaar op de home-knop
  3. Kies voor Start

Wanneer je de Begeleide toegang weer wilt stoppen druk je nogmaals 3 x op de home-knop en voer je je toegangscode in of maak je gebruik van Touch ID.

Zo. Nu kan ook jij je kind even rustig op de bank zetten om hééél even dat momentje voor jezelf te pakken.

Geniet ervan!

Picture credits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s