Fygo’s favorieten – Boeken

img_8212

Fygo is nu ruim 1,5 jaar en weet heel goed wat hij wel of niet wil (soms heel handig, som ont-zet-tend vervelend). Als ik aan hem vraag ‘zullen we een boekje gaan lezen?’ gaat hij direct naar de la waar bij ons de boekjes in liggen en pakt altijd weer dezelfde drie boekjes:

img_8210

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle
Die kleine vingertjes passen zo fijn in die gaatjes. Ik heb Fygo al een aantal keren moeten bevrijden. Verder kent hij qua fruit alleen nog het woord ‘Appel’ (en ‘Nanaan’, maar die staat er niet in), dus alles is een appel. Oja en een zon. Er staat ook een zon in het boekje. Reuzeleuk!

img_8211

De Jungle – Marion Billet
Dit geluidenboekje kreeg Fygo van een vriendin die heel veel van reizen houdt en al een groot deel van de wereld heeft gezien. Als wij ook ooit met hem de jungle in gaan, moet hij natuurlijk wel weten welke geluiden de dieren daar maken! Het boekje is een groot succes! Zoals je aan de kaft kan zien, wordt hij hier in huis erg veel ‘gelezen’.

img_8209

2 Kleine Kleutertjes – Monique Smit
En dan deze. Wat een goede zet is dit geweest van Jan en Monique. Zoals de titel al zegt is het boek eigenlijk bedoeld voor kleuters, maar ook dreumesen en peuters maak je hier ontzettend blij mee! Nadat het boek tevoorschijn is gehaald wijst Fygo naar de cd-speler en begint meteen te dansen zodra de eerste noten door de speakers klinken! Zo leuk om te zien!

img_8250

Naast het zelf ‘lezen’ van bovenstaande boeken lezen wij hem al vanaf zijn geboorte iedere avond voor het slapen gaan één verhaaltje voor uit het grote boek van Jip en Janneke. Inmiddels zijn we dan ook al voor de derde keer opnieuw begonnen, maar bij deze derde keer begint hij er eindelijk wat meer van te begrijpen en wordt het voorlezen steeds leuker.

Jip en Janneke blijft stiekem toch wel mijn eigen persoonlijke favoriet.

Wat zijn de lievelingsboeken van jullie kindjes? Of heb je nog een tip voor een vergelijkbaar boek met dat van Jip en Janneke om ’s avonds voor te lezen? Laat je het achter in de comments? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s