srprs.me city trip

img_6890

Het is alweer bijna 2 maanden geleden, maar omdat ik er nog steeds enthousiast over ben wil ik het alsnog graag met jullie delen! In januari ging ik met mijn beste vriendin op een driedaagse stedentrip met srps.me. Voor wie het concept nog niet kent; je boekt een reis(je) op https://srprs.me/ waarbij je in principe alleen aan hoeft te geven welk thema je wilt en hoeveel dagen je weg wilt. De rest wordt voor je geregeld. Zoals je misschien al wel doorhebt, de bestemming blijft tot op het vliegveld een verrassing!

Wij kozen voor het thema City Tripping en besloten 3 dagen weg te gaan. Tijdens het boeken kun je eventueel een aantal plaatsen (in dit geval steden) aangeven waar je liever niet heen wilt omdat je er bijvoorbeeld onlangs nog bent geweest. Bij een City Trip kun je tevens aangeven of je naar heel Europa wilt, of alleen naar Mediterraan Europa. Aangezien ons reisje in de winter zou plaatsvinden en het toch nergens in Europa strandweer zou zijn, kozen we voor heel Europa.

Zodra je hebt geboekt krijg je een persoonlijke pagina waarop wordt afgeteld naar het moment van vertrek. Zo leuk!

fullsizerender

Een week van tevoren komt op deze pagina het weerbericht te staan zodat je weet wat je in moet pakken. Ook krijg je dan per post de srprs.me kraskaart met de code die je op het vliegveld moet open krassen. Deze code voer je vervolgens in op je persoonlijke pagina en tadaaa… daar staat je bestemming!

fullsizerender_1

Zoals je ziet moesten we al om 08.00 uur ’s ochtends op Schiphol zijn. Om 06.15 uur vertrokken we van huis en na een spannende treinreis met flinke vertraging waren we rond 08.50 op het vliegveld. Dit was wel even een domper, want we verheugden ons al tijden op dit krasmoment onder het genot van een kopje thee. Dat werd dus uiteindelijk vlug krassen, code invoeren, de bestemming ontdekken, snel op het grote blauwe bord kijken waar we in konden checken en rennen! Maar gelukkig waren we wel heel blij met onze bestemming…

img_6901
Wenen!

Direct na het krassen op Schiphol hadden we al een e-mail gekregen met de hotel informatie. Op de plattegrond die was bijgevoegd zagen we dat het hotel heel dicht bij het hoofd treinstation van Wenen zou zijn. Om 12.00 waren we geland op het vliegveld van Wenen en 20 minuten later en slechts 3 euro armer stonden we al in onze mooie schone warme hotelkamer!

img_7142

Na onze spullen uitgepakt te hebben en onszelf te hebben voorzien van een warme sjaal, muts en handschoenen gingen we de kou weer in (met een gevoelstemperatuur van -20!). Het was ongeveer 20 minuten lopen naar het centrum. Opzich een prima wandeling, maar met deze kou duurde het toch best wel lang. Maar wat is Wenen mooi! Het staat echt vol mooie oude gebouwen, je blijft je ogen uitkijken.

img_7247

img_7251

De volgende ochtend kregen we een heerlijk uitgebreid ontbijt. En kijk! Ze hadden zelfs lactosevrije yoghurt! Wat een top hotel!

img_6923
Na het ontbijt huurden we twee fietsen, zodat we nog meer van de stad konden zien.

img_6983

Check die handschoenen! haha! Het was zo koud dat we amper foto’s konden maken en ook een kaart lezen of Google Maps erbij pakken deed al zeer aan je handen. Ik kocht daarom dus van die (oerlelijke) touchscreen handschoenen, en dat werkte!

img_6959

We hebben ontzettend genoten en stiekem was het ook best heerlijk om een keer zonder Fygo een weekendje weg te zijn. Ik heb hem heus wel gemist, maar me-time is natuurlijk ook heel erg belangrijk! Een grote aanrader dus voor iedereen die van verrassingen houdt, want wat was alles goed geregeld! Thumbs up voor srprs.me. Dit was mijn eerste srprs.me ervaring maar zeer waarschijnlijk niet de laatste!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s