Pastasalade met zalm, cherrytomaten en noten

IMG_0744.JPG

Diner of lunch
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren penne
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram zalmfilet
  • 100 gram notenmix pistache
  • 1 rode ui (halve ringen)
  • 75 gram rucola
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal
  3. Besprenkel de tomaatjes met 1/4e deel van de olijfolie en bestrooi met peper en zout
  4. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Bestrijk de zalm met 1/4e deel van de olijfolie
  7. Gril de zalm in een grilpan totdat deze aan de buitenkant bruin is en van binnen rosé
  8. Snijd de zalm in stukjes
  9. Giet de penne af en spoel de pasta onder koud stromend water
  10. Meng de pasta in een schaal met de rode ui, de tomaatjes, de noten en de rest van de olijfolie
  11. Schep voorzichtig de zalmstukjes en de rucola erdoor
  12. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s