Rijk gevulde pastasalade met zelfgemaakte pesto

IMG-20160622-WA0005

Diner of lunch
4 personen

Ingrediënten pesto

  • 50 gram Pijnboompitten
  • 50 gram Walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 50 gram rucola
  • Extra vierge olijfolie (op gevoel toevoegen totdat het de structuur van pesto heeft)

Ingrediënten pastasalade

  • 150 gram volkoren penne
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika
  • Half potje zongedroogde tomaten
  • Half potje zwarte olijven (in ringetjes)
  • 1 bakje jumbo garnalen
  • 25 gram rucola
  • Naar wens de overige pijnboompitten en walnoten

Bereiding pesto

  1. Maal de walnoten, de pijnboompitten en de knoflook fijn in de blender
  2. Voeg wat olijfolie toe
  3. Voeg steeds een beetje rucola en basilicum toe en blend fijn, ga hier net zo lang mee door totdat het een smeuïg geheel is. Tussendoor zou je wat extra olijfolie toe kunnen voegen

Bereiding pastasalade

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking
  2. Bak de garnalen in een koekenpan
  3. Snijd waar nodig alle overige ingrediënten fijn en doe alles in een kom
  4. Giet de pasta af en roer de pesto er doorheen
  5. Meng de pasta door de salade en serveer direct

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s