Frisse salade met walnoten, peer en ham

IMG_20160601_182823

Lunch of diner
4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram veldsla
  • 1 citroen
  • 4 eetrijpe conference peren
  • 100 gram rauwe ham (parma-, coburger-, of serano ham)
  • 1 blikje mais
  • 50 gram walnoten
  • 150 gram rauwkorst (rucola of zoete paprika)
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Was de peren, snijd deze (ongeschild) in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
  2. Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel een half plakje ham om elk stukje peer.
  3. Meng de mais, rauwkost en veldsla door elkaar.
  4. Klop de rest van citroensap met de citroenrasp, de olie en peper tot een dressing.
  5. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham.

 

Gebaseerd op een recept van ah.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s