Rode bietensap met peer en winterpeen

Rodebietensap16april

– Rode biet
– Peer
– Winterpeen

Een verrassend lekker sapje uit de sapcentrifuge! Pure rode bietensap smaakt erg wrang en vinden de meeste mensen daardoor niet lekker. Door de combinatie met peer en winterpeen wordt het een lekker zoet drankje dat helemaal niet meer zo erg naar rode biet smaakt.

Rode bietensap helpt je lichaam te reinigen, je weerstand te verhogen en je uithoudingsvermogen te vergroten. Veel duursporters zweren bij rode bietensap, omdat dit sap een hoog gehalte nitraat bevat.  Nitraat zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden, de bloeddruk daalt en je minder zuurstof gebruikt tijdens inspanning.

Naast dat het je uithoudingsvermogen vergroot en daarmee je sportprestaties bevordert, heeft het ook een heilzame werking voor een onzuivere huid.
Rode bietensap is een soort detox-drank dat je bloed en daarmee je huid zuivert.

Rode bieten zijn rijk aan een hele waslijst vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6 en C, calcium, natrium, magnesium en fosfor. Ook bevatten ze ijzer en foliumzuur, essentieel bij de aanmaak van rode bloedcellen en de productie van nieuwe cellen. Rode bietensap zorgt ervoor dat het lichaam van binnenuit wordt geheeld en daardoor zullen wondjes, littekens en infecties sneller en beter helen.

Let op! Bij overmatig gebruik kan het nitraat in rode bietensap schadelijk zijn voor de gezondheid. Nitraat schijnt door bewaren, verhitten en eten gedeeltelijk omgezet te worden in nitriet, wat weer omgezet kan worden in mogelijk kankerverwekkende nitrosaminen. Eet of drink daarom niet meer dan 2 keer per week (het sap van) rode bieten.

Dus geniet, maar drink met mate!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s