Groene smoothie met boerenkool

Woensdag19maart

– Boerenkool
– verse munt
– Sinaasappel
– Peer
– Citroen
– Banaan

Een groene smoothie is gezond en makkelijk te maken. Het is een handige manier om (bijvoorbeeld voor kinderen) de smaak van groente te verbergen met zoet fruit. Het basisingrediënt van deze smoothie is boerenkool, maar hier proef je helemaal niks meer van terug! Door de munt en citroen is deze smoothie erg verfrissend en doet het een beetje denken aan een Mojito, maar dan gezond en zonder alcohol!

Er zijn heel veel soorten groene smoothies te bereiden, maar allemaal hebben ze dezelfde gezonde voordelen. Hieronder noem ik er een aantal.

Je krijgt meer energie
Smoothies geven een krachtige boost aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Omdat je natuurlijke producten eet, in de beste vorm om het te verteren, worden de voedingstoffen heel snel en beter opgenomen en zul je meer energie hebben.

Het bevordert een gezonde spijsvertering
Groene smoothies bevatten veel vezels en reinigen je darmen. Ze zorgen voor een gezonde spijsvertering en goede stoelgang.

Het ondersteunt bij het afvallen
Doordat je erg veel voedingsstoffen binnenkrijgt, heb je minder zin in (ongezonde) tussendoortjes. Je zult zelfs merken dat als je vaker een groene smoothie drinkt, je meer zin krijgt in groente en fruit als tussendoortjes in plaats van bijvoorbeeld een koekje, liga, eierkoek, stuk taart of mueslireep.

Het bevordert een gezonde huid, haar en nagels
Doordat je darmen aan het werk gezet worden en alle afvalstoffen netjes afvoeren krijg je een mooiere huid. Wanneer afvalstoffen namelijk niet via de ontlasting het lichaam kunnen verlaten, doen ze dat via een andere route: je huid. Door de vele goede voedingsstoffen zullen ook je haren en nagels sneller groeien en sterker worden.

Dit zijn niet de enige voordelen, maar wel de meest belangrijke en meest motiverende :). Om inspiratie op te doen zal ik de komende tijd wat vaker proberen een recept van een groene smoothie te posten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s