Kokoswater met peer, banaan en kiwi

Woensdag26feb


– Kokoswater
– Peer
– Banaan
– Kiwi

Wat is kokoswater?
Kokoswater is  op dit moment helemaal hip en daardoor een echte trend op de voedselmarkt. Omdat dit drankje uit water bestaat en vol zit met vitaminen en mineralen is het ontzettend gezond!

Kokoswater is het vocht dat in een kokosnoot zit. Het wordt ook niet voor niets kokoswater genoemd en niet kokossap. Kokossap is namelijk het overblijfsel van de vrucht die uitgeperst wordt en bestaat vooral uit de fruitsuikers van die vrucht. Veel minder gezond dus!

Kokoswater heeft, ten opzichte van gewoon water, het voordeel dat het vol mineralen en vitaminen zit en dus een hoge voedingswaarde heeft. Kokoswater is eigenlijk niets minder dan gefilterd regenwater dat door de kokosnoot wordt opgenomen. De kokosnoot bevat een uniek filter van vezels. Het regenwater wordt door deze vezels gefilterd waardoor alleen het schone water wordt opgenomen.  Alle bevuilde stoffen en bacteriën blijven buiten de noot. Hierdoor is kokoswater het meest steriele vocht dat er is en is het bijna identiek aan ons menselijke bloedplasma. De boom waar de kokosnoot aan groeit voegt tijdens de ontwikkeling van de noot allerlei mineralen en vitaminen toe aan dit water. Geen enkel drankje is dus zo gezond en natuurlijk als kokoswater!

De voedingsstoffen in kokoswater
De belangrijkste eigenschap van kokoswater is het hoge gehalte aan kalium. Er zijn maar weinig natuurlijke voedingsmiddelen die meer kalium bevatten dan kokoswater. Kalium werkt samen met natrium om de vochthuishouding te reguleren. Hoe meer natrium het lichaam opneemt, hoe meer kalium het nodig heeft. Kalium is nodig voor de werking van de zenuwen, de samentrekking van de spieren en de aanmaak van eiwitten en glycogeen, dus voor de energielevering aan de spieren.

Behalve kalium bevat kokosnootwater ook natrium, fosfor, magnesium, koper, ijzer, diverse eiwitten, de vitamines B en C en cytokinines. Cytokinines zijn een groep hormonen die de veroudering van cellen tegengaan. Het nuttigen van voedsel met cytokinines kan je dus langer jong houden!
Nog een fijn weetje; kokoswater bevat geen vet en geen cholesterol en is zeer licht verteerbaar. Ten slotte helpt dit drankje het lichaam om magnesium en calcium beter op te nemen.

Kokoswater als sportdrank
Doordat kokoswater zo goed is voor je spieren, wordt dit drankje vaak gebruikt als natuurlijke sportdrank. Na intensief sporten heeft je lichaam elektrolyten (mineralen) nodig om te kunnen herstellen. Deze elektrolyten zitten in sportdranken als Extran en AA, maar deze dranken bevatten ontzettende veel toegevoegde suikers. Kokoswater bevat het hoogste aantal elektrolyten dat in de natuur te vinden is, zonder toegevoegde suikers, waardoor de bloedsuikerspiegel niet te veel stijgt. Bovendien bevat het geen chemische stoffen. Kokoswater is dus een uitstekend alternatief voor al die zoete chemische sportdrankjes!

Een gedachte over “Kokoswater met peer, banaan en kiwi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s