Breakfast smoothie

Breakfast smoothie

 

 

 

 


– Amandelmelk
– Avocado
– Banaan
– Frambozen

Dit is de tweede smoothie die ik post, dus wellicht vraag je je af, waarom opeens smoothies? Helaas heb ik te weinig tijd om met regelmaat een blog post te schrijven over voeding en gezondheid. Ik vind het zonde dat er hier zo weinig gebeurt, en heb daarom besloten dat ik, naast de huidige blog posts,  ga proberen om wekelijks of tweewekelijks een smoothie of sapje te posten met gezonde ingrediënten.

Ik denk namelijk dat er genoeg mensen zijn die wel wat gezonder willen leven, maar geen zin hebben om hun hele eetpatroon om te gooien. Diegene hebben misschien meer behoefte aan regelmatig een energie-/gezondheidsboost in de vorm van een drankje.

Een smoothie of sapje is makkelijk te maken, snel klaar en (meestal) ook nog eens heel erg lekker! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blender (of in sommige gevallen een sapcentrifuge).

Ik maak een smoothie of sapje altijd op gevoel en gebruik dus nooit dezelfde hoeveelheden. Daarom plaats ik bij ieder drankje alleen de ingrediënten en schrijf er niet bij hoeveel je van ieder ingrediënt moet gebruiken.  De hoeveelheid van een ingrediënt is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen smaak. In bovenstaande smoothie heb ik bijvoorbeeld 3 bananen verwerkt om de smaak van de avocado iets te verbloemen. Vind je de smaak van avocado op de vroege morgen juist wel erg lekker of maak je deze smoothie later op de dag, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om maar 1 banaan toe te voegen.

Bij sommige drankjes zal ik uitleg geven over de bereiding of waarom dit drankje nou juist zo gezond is. Bij andere drankjes zet ik alleen de ingrediënten neer. In dat geval is het een kwestie van alle ingrediënten (hoeveelheden naar eigen behoefte) in de blender doen en blenden maar!

Veel plezier, succes en cheers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s